Lokale producten met een verhaal aanbieden. Dat is de missie van de stadsboerderij in de Kerkstraat. Je vindt er groente, aardappelen, fruit, kaas, zuivel, eieren en meer. Eigenaar Sven Burger heeft passie voor het eerlijke lokale product. Hij heeft al jaren een fruitteelbedrijfje met appels, peren en kersen. Het fruit van zijn boomgaard verkoopt hij ook in de winkel. De afgelopen jaren heeft er in de agrarische sector een enorme schaalvergroting plaatsgevonden. Kleine boeren en telers hebben weinig overlevingskans. Sven zocht naar een manier om platteland en stad te verbinden. Zo ontstond het plan om juist in de stad een verzamelpunt van lokale agrarische producten in het leven te roepen. Er zijn samenwerkingen aanbieders uit de regio, zo blijft de keten kort. Daarnaast is er aandacht voor duurzaamheid en dierenwelzijn. Iedereen is er van harte welkom, ook voor leuke cadeaupakketten!

Voor de lekkerste appels en peren

Appels, peren, groente, zuivel, streekproducten

Peren, Kalebassen/pompoenen, lavendel etc. Alles uit eigen tuin/boomgaard.

Debets Fruit is een fruitteelt bedrijf gelegen in het Zuid-Limburgse Voerendaal. Sinds 1989 worden er met veel passie appels en peren geteeld. Kom nu langs en neem een kijkje in ons uitgebreide, lokale assortiment: appels, peren, pruimen, zelf geperst appelsap, eieren, aardappelen, uien, honing.

Moestuinkraam in Oukoop (groenten en fruit onbespoten)

Verschillende Nederlandse oude rassen pruimen, appels en pruimen van biologische teelt. Dagelijks vers voor u handgeplukt uit eigen boomgaard!

Simon, Tineke en Paul Munsterman hebben een akkerbouwbedrijf in Leimuiderbrug (Noord-Holland) in de zuidelijkste punt van de Haarlemmermeerpolder. Het bedrijf is gesticht na drooglegging van de polder in 1855, Simon is momenteel de 5e generatie ondernemer op het bedrijf.

Op het akkerbouwbedrijf telen zij op lichte kleigrond diverse gewassen die verkocht worden via groothandelaren. Als telers van kwaliteitsproducten vinden zij het belangrijk om het juiste verhaal achter de producten te kunnen vertellen. We verkopen daarom ook een deel van onze productie via de boerderijwinkel en via lokale supermarkten.

De aardappelen die zij telen hebben zij BrugPiepers genoemd vanwege hun afkomst (Leimuiderbrug) en de andere benaming voor aardappels (Piepers).

De producten worden zoveel mogelijk vanuit een duurzaam oogpunt geproduceerd en zijn gecertificeerd als erkend streekproduct.

Fruitwinkel Manneke is gelegen is aan de Langeweg in Breskens (bij het viaduct). Vol passie teelt de familie al generaties lang de mooiste appels en peren. Het assortiment appels bestaat uit Delcorf, Elstar, Jonagold en Braeburn, maar ook Fuji appels floreren aan de Bressiaanse kust. Het assortiment peren bestaat uit Beurre Hardy, Legipont, Doyenne du Comice, Conference handperen en Gieser Wildeman stoofperen. Verder wordt er ook seizoensgebonden zacht fruit zoals zoete kersen en pruimen geteeld. Ben je onderweg tijdens een fiets- of autotocht door de streek, breng dan zeker eens een bezoek aan de fruitwinkel. Naast al het lekkers uit eigen boomgaard, vind je er ook een groot aanbod streekproducten. En vergeet vooral de specialiteit niet: heerlijke huisgemaakte jam!

stoofperen, pondsperen, handperen, perensap (afhankelijk van de oogst)