Bij de Fruitschuur van Gerrit van Tienhoven kunt u terecht voor fruit, groente, eieren, aardappels, sap, honing en kersen uit eigen boomgaard.

Op de fiets over de Noord IJsseldijk, kom je een grote kersenboomgaard tegen. Vroeger waren hier langs de dijk wel 10 kersenboomgaarden. Gelukkig is deze met maar liefst 1400 kersenbomen en verschillende rassen overgebleven. De Summit is bijvoorbeeld een bijzondere hartvormige kers. Ook telen ze hier de Merchant, tamelijk vroeg rijp in het seizoen.

De oogst duurt in deze boomgaard meestal zes weken: van half juni t/m juli, afhankelijk van de soorten kersen en natuurlijk van het weer. Je kunt de verschillende soorten kersen proeven, eten en kopen. Er is zitgelegenheid met schaduw.

Aardappelen groente thee kruiden courgettes pompoen komkommer nectarines appels sinaasappels tomaten aardbeien kersen kaas bloemkool jam gelei honingsiroop eieren

De boomgaard is aangeplant door Maarten van de Velde en bevind zich aan de rand van het mooie ringdorpje Dreischor, op het eiland Schouwen-Duiveland. SchouwseKers bevindt zich aan de doorgaande weg richting Zonnemaire niet ver van het Grevelingenmeer. SchouwseKers is onderdeel van het familiebedrijf ‘HoevedeHond’.

Door veel energie te stoppen in het onderhoud van de kersenboomgaard, kunnen ze hoogwaardige kwaliteit kersen telen en leveren aan de consument. Dit doen ze op het toeristische eiland Schouwen-Duiveland. De afzet loopt via hun eigen verkoopkraam en winkels die eerlijke en kwalitatieve goede producten verkopen aan de consument. Het doel is om beleving over te brengen bij de klanten, en laten zien dat de natuur veel te bieden heeft.

​Maarten heeft zich tijdens zijn studie gericht op de teelt van zoete-kersen. Veel werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd. Zo kan hij zelf mee helpen om echte kwaliteit kersen te telen, door mijn opgedane kennis en ervaringen toe te passen op het eigen bedrijf. Er zijn meerdere rassen aangeplant om zijn klanten zolang mogelijk te kunnen voorzien van zoete en sappige kersen. Daarnaast hebben ze een overkapping geplaatst om regen, hagel en vogels tegen te houden (als kersen bijna rijp zijn is de schil erg gevoelig, door regen kunnen ze barsten). Door de overkapping hoeft er minder te worden gespoten waardoor de kersen nog gezonder zijn. De pluk word zo lang mogelijk uit gesteld zodat de kersen een mooie maat en zoete smaak te krijgen.

Noom Fruit is gevestigd in het dorp Poortvliet op het mooie eiland Tholen. Zij telen hier zoete kersen, peren en rode bessen.

Boerderij automaat Walbroek voor een divers assortiment van streekproducten zoals: vrijland eieren, aardbeien, asperges, kersen, appels, peren etc.

Welkom bij de gezondste groente- en fruitwinkel van Nederland.

We weten als geen ander waar we over praten als het om de beste kwaliteit en versheid gaat van onze producten. Jaar in jaar uit verkopen we de lekkerste groente, fruit en zuidvruchten in onze winkels. En dat al meer dan 30 jaar. Vanuit onze eigen groothandel kunnen we rechtstreeks producten inkopen en uitleveren. Snel schakelen bevordert de versheid. Zo halen we het citrusfruit meestal bij teler José uit Valencia en de kokosnoten bij boer Michel uit Ivoorkust. Maar bij voorkeur halen we de producten uit ons eigen vertrouwde Nederland. Want hier hebben we de lekkerste appels, peren die meestal uit de Betuwe komen.

Bij Zorboerderij De Kersenkooi in Kats, Zeeland, koop je de lekkerste kersen van Zeeland. Daarnaast heeft men een zorgboerderij waar men voor dagbesteding terecht kan.

Bent u ooit in de leukste boerderijwinkel van Zeeland geweest. Neen? Stap dan eens binnen bij Boerderijwinkel Fruit & Zo in Nieuwerkerk. Aan de Loensweg 24 bent u van harte welkom om uw (h)eerlijke versproducten te kopen. Denk hierbij aan groente, fruit, aardappelen en heerlijke boerenkaas. In de verschillende seizoenen wordt dit assortiment aangevuld met mooie seizoensproducten.

In het seizoen, van eind april t/m eind september, teelt men bij Fruitboerderij Remeeus diverse soorten zachtfruit. Al dit fruit verkopen zij rechtstreeks aan hun afnemers. De lijnen tussen oogst en verkoop zijn dus kort: ’s ochtends geplukt, ’s middags op uw bord! Dit realiseren zij door dagelijks te oogsten en hun fruit zelf te transporteren tussen de locaties in Ouwerkerk en Kapelle-Biezelinge. Op deze manier kunnen zij de kwaliteit en versheid waarborgen.