Wim en Gerrie Luemes uit Ulft en hebben samen met hun kinderen en verdere familieleden een akkerbouwbedrijf met poot- en consumptieaardappelen. Daarnaast telen zij in de zomer aardbeien die ook in hun Landwinkel worden verkocht.

In 1985 hebben zij het melkveebedrijf van vader Jan overgenomen en zijn begonnen met akkerbouw en volle groenteteelt. Na een paar jaar is het melkvee en de volle groenteteelt afgestoten en hebben zij zich gespecialiseerd in de aardappelen en aardbeien. Toen ook zijn ze begonnen met de verkoop in een hoekje op de ‘deel’ (het achterhuis van onze boerderij).

Sinds oktober 2009 hebben zij zich aangesloten bij de coöperatie Landwinkel. Hierdoor werd het assortiment nog meer uitgebreid. In 2014 hebben is de ‘deel’ groots verbouwd tot wat het nu is: een boerderijwinkel met verschillende streek- en ambachtelijke producten, aardappelen (grotendeels eigen teelt), groente en fruit, noten, verse vrij uitloop eieren, ekologisch vlees (diepvries) van de Laan van Wisch, scharrelkip van Kemperkip, boeren ijs en verse boerenzuivel en -kaas. Voor een uitgebreide productbeschrijving zie de producten pagina.

U ben van harte welkom om eens rond te kijken in de Landwinkel Luemes!.

Onze winkel staat boordevol met diverse lekkere producten uit de streek of van collega boeren, tuinders bij ons uit de buurt. Van eigen verwerkt fruit hebben we diverse soorten jams, stropen, sauzen, siropen en (appel)sappen in de winkel, nu ook in de handige appeltap. Onze imker brengt regelmatige verschillende soorten honing. Een ruim assortiment meel en bakproducten van onze Molenaar “de Wijchense Molen”, vruchtenwijnen, appelwijn en -ciders, honingwijnen, heerlijke likeuren, diverse soorten cake, vruchtenkoeken en lekkere ambachtelijke chocolade en snoepjes staan in de winkel gepresenteerd. Daarnaast dagelijks de lekkerste verse groenten en fruit, aardappelen en eieren, citrus- en zuidvruchten en heerlijke verse noten. En weet u na het zien van al dat lekkers niet wat u wilt kiezen of wilt u een keer een nieuwe jam of vruchtenstroop proberen? We staan altijd voor u klaar om u te adviseren en bij ons kunt u altijd alles komen proeven.

Kom een keer Landwinkelen en ontdek ons assortiment!