Proef de gezellige dorpse, plattelandse sfeer in onze theetuin. Proef de lokale producten terug in ons taart en lunch aanbod!

Bij Riet – Even bijkomen.

Hier kun je tijdens een fietstochtje even heerlijk uitrusten in hun prachtige tuin. onder een zelfgebouwde overkapping.

U kunt hier lekker een bakkie koffie/thee of iets fris pakken in hun zelf-bediening kast. Ook kunt u heerlijke zelfgebakken koek kopen. Ook hebben ze allerlei zelfgemaakte jam uit eigen tuin te koop. Geniet van de natuur en strek even uw benen, zodat u daarna weer fris op de fiets stapt.

Ook verkopen ze regelmatig stekjes van de pannenkoekenplant,  vijgenstekken en vingerhoedskruid.

Bij de boerderijwinkel van zorgboerderij Nieuw Rijsenburg kunt u terecht voor handgeweven thee- en handdoeken, tafelkleden, hangmatten, sjaals, keramiek, kunst, cadeauartikelen, groenten, eieren, appelsap uit eigen boomgaard en brood op bestelling. Een grote diversiteit en aantrekkelijk aanbod. De boerderij is onderdeel van Zorgboerderij Antroposofische Zorg Lievegoed.

Bent u ooit in de leukste boerderijwinkel van Zeeland geweest. Neen? Stap dan eens binnen bij Boerderijwinkel Fruit & Zo in Nieuwerkerk. Aan de Loensweg 24 bent u van harte welkom om uw (h)eerlijke versproducten te kopen. Denk hierbij aan groente, fruit, aardappelen en heerlijke boerenkaas. In de verschillende seizoenen wordt dit assortiment aangevuld met mooie seizoensproducten.

Dit echt Thools familiebedrijf is gelegen in de Mosselhoek, in een omgeving waar u prima kunt fietsen en wandelen.

U kunt bij hen -zowel in hun gekoelde boerderijautomaat als in winkeltje ‘De Fruithoek’-het hele jaar terecht voor hun heerlijke eigen geteelde appels en peren. Ook verkopen zij aardbeien, frambozen, kersen, pruimen in de zomermaanden.

In winkeltje ‘De Fruithoek verkopen zij behalve vers fruit ook sappen, aardappelen, uien, diverse groentes, eieren, fruitmanden, relatiegeschenken en cadeau-/kerstpakketten.

 

Aan de Nieuwe Oosterstraat 1c in Leeuwarden vind je de winkel Jouw Dagelijkse Kost. Een winkel waar men lokale en duurzame boodschappen verkoopt en dat alles verpakkingsarm.

Geniet op deze bijzondere plek in de Ooijpolder van frambozen, bramen en bessen of een mooie bos bloemen die u zelf mag plukken. Ook verkoopt Ooijs Moois appel-frambozencider, Mooijsap.co Social Juice (diverse eigengemaakte vruchtensappen), roodfruitjam en honing van de imker.

 

Biologisch Tuinbouwbedrijf De Twee Linden heeft een boerderijwinkel met het hele jaar door een uitgebreid assortiment biologische groente, fruit, aardappels, sappen en stroop. Alles is van een goede kwaliteit en vers van het land. U kunt hier dus zonder abonnement uw wekelijkse groente-boodschappen doen. Er is ruime parkeergelegenheid bij de winkel en een speelplek voor de kinderen.

We zijn ook EWA punt, ofwel u kunt uw biologische boodschappen (droogwaren, zuivel, vlees en dergelijke) online bestellen bij de Ekoplaza en bij ons afhalen. De prijs is gelijk aan de prijs in de natuurwinkels.
De boodschappen kunt u dan op woensdag, vrijdag of zaterdag dan ophalen , als u toch al hier bent. Ze worden bij ons in de koeling bewaard.

Bij Tuinderij de Es teelt men al vanaf 1981 op biologische wijze hun groente. Zij bieden werk en dagbesteding aan mensen met dementie, met een psychiatrische aandoening en/of mensen die hun leven weer op de rit willen krijgen. Daarnaast vinden zij het gewoon heel erg leuk om mensen te ontvangen, met hen te eten en om van elkaar te leren. Je bent van harte welkom bij Tuinderij de Es!

Bij Fruitschuurtje Deurloo in Sint-Maartensdijk aan de Groenedreef nr. 2 kunt u terecht voor appels, peren, scharreleieren, schulp sap en cadeaupakketjes. Let op de openingstijden zomers zijn anders dan ’s winters.