De broers Kees en Flip van Tilborgh heropenden eind 2017 de familiezaak, in het pand waar hun ouders eerder een VIVO hadden. Heerlijke Brabantse streekproducten hebben een plaats gekregen in de authentiek ogende winkel. Daarbij wordt er wekelijks door de omgeving getoerd om nieuwe ambachtelijke producten te vinden die aan het winkel en webshop assortiment toegevoegd kunnen worden.

Gelegen in het Brabantse Elshout, met in het zuiden de schrale zandgronden van de Loonse en Drunense Duinen in het noorden de zware rivierklei van vestingstad Heusden vindt u wijndomein Woutherushof. Nabij de Elshoutse wielen worden hier sinds 2006 unieke en smaakvolle wijnen geproduceerd. Door hun strenge selectie en bijzondere teeltmaatregelen zijn zij in staat wijnen te produceren van hoge kwaliteit.

Kornsche Wijngaard

Hier kunt u terecht voor heerlijke witte of rode wijn uit de Kornsche Wijngaard.

De Hofwinkel is onderdeel van de Warmonderhof, de verzamelnaam voor Warmonderhof Opleidingen, Stichting Warmonderhof  en de daarbij aangesloten agrarisch ondernemers. Het opleiden en enthousiasmeren van mensen die biologische en biologisch dynamische landbouw, voeding en handel en zorg als werkveld kiezen is de missie van Warmonderhof.
In de Hofwinkel worden de producten van de Warmonderhof verkocht.
Wat zij niet kunnen leveren wordt ingekocht bij Eko boerderij de Eerste in Marknesse. De overige groenten, fruit en kruiden komen van de groothandel De Zaaister uit Groningen.

Het gezin Van Roon leeft elk jaar naar het aspergeseizoen toe, met z’n allen zetten zij de schouders eronder. U als liefhebber, weet als geen ander dat de ene asperge de andere niet is. Waarom dat zo is, is niet met een paar woorden uit te leggen. Het is een combinatie van factoren. Alles moet kloppen, net als de ambiance er omheen. Die vinden zij minstens net zo belangrijk. Zij ontvangen u daarom in een warme en gemoedelijke sfeer en hopen dat u net zo geniet van uw bezoek aan hun aspergeschuur als van hun asperges zelf. Het gezin geniet op hun beurt ontzettend van de komst van de bezoekers en de enthousiaste reacties. Op diverse plaatsen worden asperges geteeld, maar toch……. Zoals een klant bij hen zo mooi verwoordde: ‘Eenmaal bij jullie gekocht, is voor altijd verk(n)ocht!’. Hier hebben Rini en Carlien niets aan toe te voegen!

Rini en Carien van Rooij heten u van harte welkom op hun bedrijf.

Het was al jaren een wens: Een echte vleesboerderij, compleet met slagerij. Die wens is bij de familie Barten uit Meerkerk gerealiseerd. De slagerij vind je aan de voorzijde van hun boerderij. Het is een moderne en sfeervolle slagerij geworden met alles erop en eraan.
Topkwaliteit voor scherpe prijzen! Dat kan alleen bij Vleesboerderij Barten. Omdat er geen tussenhandel is en alle disciplines (boerderij, slachterij, worstmakerij) in eigen huis hebben, kunnen ze het luxe kwaliteitsvlees, de vleeswaren en specialiteiten leveren voor prijzen die concurreren met de supermarkt. En alles ook nog eens stukken verser en ambachtelijk geproduceerd. Overtuig uzelf. Kijk op website of kom gewoon gezellig naar de vleesboerderij.

Bakkerij van der Most. Een brood- & banketbakkerij waar 99% van het assortiment op ambachtelijke wijze en met passie wordt vervaardigd.

Het assortiment loopt uiteen van brood en banket tot aan chocolade en het verzorgen van lunches. Daarnaast is dit de (enige) bakker van het streekproduct uit het Vechtdal: de Dalfser Mop.

Ook is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee.

‘t Zuivelhoekje heeft meerdere locaties in Nederland. Onder andere in Wageningen. Als je in de buurt komt, zeker langs gaan! ‘t Zuivelhoekje verkoopt al meer dan 20 jaar 450 harde en zachte kaassoorten. Naast kaas, hebben ze ook een uitgebreid wijnassortiment. Wijn en kaas gaan immers goed samen. Dat ze een specialist zijn mag duidelijk zijn want in 2017-2018 werd ‘t Zuivelhoekje 1e in de landelijke competitie: ‘Beste 5 kaasspeciaalzaken van Nederland’. Zeker dus de moeite waard om een keer langs te gaan

In 1985 hebben Wim en Anja Tielemans de keuze gemaakt om samen een bedrijf te starten. Wim werkte als kleine jongen al graag bij de tuinders uit de buurt, dit deed hij liever dan helpen bij zijn ouders. Terwijl deze zelf een veehouderij hadden. Ook Anja is op een boerderij groot geworden, waar haar ouders wat koeien hadden en wat land voor de tuinbouw.

Het boerenleven is dus met de paplepel ingegeven, het zit in hun DNA.

Het was voor hen geen moeilijke keuze om de tuinbouw in te gaan. De eerste jaren werden er diverse groenten geteeld, bijvoorbeeld bleekselderij, andijvie en Chinese kool.

Later, in 1988, zijn Wim en Anja volledig overgestapt naar witte asperges. Het hele jaar rond werken zij samen in hun bedrijf.

Ondertussen werken hun zonen Brecht en Nout regelmatig mee. In de toekomst hopen zij het bedrijf voort te zetten.

Voor een complete aspergemaaltijd kan je dus gerust bij de boerderijwinkel Tielemans aankloppen, want naast de asperge op zich maken zij er nog allerlei aspergegerechten naast.

Op de biologische kaasboerderij Brandrood, gelegen op het prachtige Landgoed Kernhem in Ede, maakt men van de melk van het zeldzame Nederlandse Brandrode Rund een bijzondere pure kaas. Een uniek ambachtelijk biologisch product van het type Gruyère. Een harde kaas met een natuurlijke, gewassen korst en een uitgesproken smaak. Zacht nootachtig met een stevige nasmaak.

Met het ontwikkelen van deze kaas is een manier gevonden om het oeroude Brandrode Rund werkelijk eer aan te doen! In hun Brandrood kaas proef je het karakter en de robuuste, warme maar stoere zachtheid van dit ras dat men bij Brandroodkaas zo graag in stand wil houden op hun unieke locatie.

Geniet van deze bijzondere Brandrood kaas en help zo ook mee hun levend erfgoed in stand te houden. Een aanwinst op elke kaasplank, een bepalend of complementerend onderdeel van uw gerecht, of gewoon heerlijk op ruig boerenbrood.