Groenten uit biologische moestuin

Ben je op zoek naar heerlijke onbespoten groenten uit eigen moestuin? Bij Cor en Gery van Amerongen uit Cothen ben je dan aan het juiste adres. In hun eigen biologische groentetuin verbouwen zij heerlijke Hollandse groenten. Je koopt er onder andere heerlijke: komkommer,boerenkool, sla, rode bieten, snijbonen en specialiteit zijn wel de sperziebonen. Deze zijn zeer gewild in de regio. Naast de “gewone” groenten verbouwen zij ook nog zogenaamde “vergeten groenten” zoals onder andere groenlof, snijbiet en pastinaak. Sommige van deze groenten zijn zelfs niet of nauwelijks nog in de winkel te krijgen!

Bovenstaande groenten zijn slechts een deel van wat zij in hun moestuin verbouwen.

Dahlia pluktuin
Mooie kleurige Dahlia’s vind je ook in de tuin in Cothen. De Dahlia is een mooie zomerbloeier die je zelf in deze pluktuin kunt plukken. Vanaf juli staat de Dahlia volop in bloei en kun je langskomen en kan deze door jou zelf geplukt worden.

Midden in een unieke hoogstam kersenboomgaard bij Houten, aan het Amsterdam-Rijnkanaal op het Eiland van Schalkwijk, is Eethuis Ster in de Kersentuin gelegen. Binnen handbereik van maar liefst vijf forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Eethuis Ster in de Kersentuin is de plek voor een welverdiende koffie met gebak tijdens een mooie fietstocht, voor een wrap to go, maar ook voor een sfeervol (afhaal)diner, een uitgebreid buffet, een BBQ of een heerlijke high tea met familie of vriend(inn)en. Eethuis Ster geeft ook kookworkshops.

Hanke Schoor is gepassioneerd ondernemer en houdt van lokaal. Ze bakt graag het lekkerste gebak voor fietsers en wandelaars. Alles wordt er zelf gemaakt met (zoveel mogelijk) biologische ingrediënten uit de streek. In het seizoen verkopen ze heerlijke kersen uit eigen boomgaard. Momenteel verkoopt ze ook perencider van peren uit Schalkwijk met en zonder alcohol.

Elke vrijdag of zaterdag kan er een 3 gangen diner worden opgehaald in Schalkwijk of in overleg worden bezorgd. Vegetarisch of met vlees.

Goeie Kost !

Goeie Kost ! deze stichting verkoopt lokale/regionale producten die op een natuurlijke wijze zonder bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur zijn verbouwd.

Goeie Kost ! verbindt consumenten met lokale/regionale voedselproducenten.

Goeie Kost ! maakt deze producten tegen een eerlijke prijs voor consumenten en producenten beschikbaar.

Je kunt alleen via de website bestellen voor dinsdag 22.00 uur en je bestelling ophalen vrijdagmiddag op een door jou gekozen afhaalpunt.

Goeie Kost !

Deze stichting verkoopt lokale/regionale producten die op een natuurlijke wijze, zonder bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur zijn verbouwd.

Stichting Goeie Kost ! verbindt consumenten met regionale voedselproducenten.

Goeie kost ! maakt deze producten tegen een eerlijke prijs voor consumenten en producenten beschikbaar.

Je kunt alleen via de website bestellen voor dinsdagavond 22.00 uur en op vrijdagmiddag kun je de bestelling ophalen op een door jou gekozen afhaalpunt.

Goeie Kost ! deze stichting verkoopt lokale/regionale producten die op een natuurlijke wijze, zonder bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur zijn verbouwd.

Goeie Kost ! verbindt consumenten met lokale/regionale voedselproducenten.

Goeie Kost ! maakt deze producten tegen een eerlijke prijs voor consument en producenten beschikbaar.

Via de website te bestellen voor dinsdagavond 22.00 uur en op vrijdagmiddag af te halen op een door jou gekozen afhaalpunt.

De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij. De boeren, tuinder en cliënten (bij hen meewerkers genoemd) vormen een hecht team.

De meeste producten in de winkel zijn van de eigen boerderij. Je kunt met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien en hoe de dieren leven. En als je er meer over wilt weten, kun je het zelf vragen aan de boer of tuinder.

De groenten worden ‘s ochtends geoogst en gaan direct naar het winkelschap. Het assortiment wisselt met de seizoenen. Van de lente tot en met de herfst hebben ze een ruime keuze bladgewassen, knolgewassen en vruchtgewassen. In de winter heeft men een klein aanbod van wintergewassen.

Het jaarrond verkopen ze zuivel en kaas uit eigen zuivelmakerij. De dagverse melk wordt zo min mogelijk bewerkt waardoor het vetgehalte en de smaak variëren met de seizoenen. In de koelkast krijgt hun melk een mooie roomkraag omdat het niet gehomogeniseerd is. Het aanbod bestaat uit melk, yoghurt, kwark, slagroom, zure room, karnemelk, boter en diverse soorten boerenkaas. Ben je een liefhebber van rauwe melk? Breng dan zelf een lege en schone fles mee van huis en tap een litertje af bij de melktank (op vrijdag en zaterdag).

Daarnaast verkoopt men verse eieren en vlees van rund, lam en varken. Zij hebben een eigen biologische slager die het vlees voor hen verwerkt en verpakt. Het vlees komt gevacumeerd en diepgevroren op de boerderij. Op vrijdag verkopen zee versgebakken brood van de Veldkeuken. Verder hebben ze regelmatig huisgemaakte pesto’s, hummus, diksap, sauzen en bouillon uit eigen boerderijkeuken.

Kookstudio Driessen SmaakVermaak is specialist in de Mediterrane keuken. De producten zijn vers, ambachtelijk, veel biologisch, huisgemaakt en met respect voor natuur en milieu bereid. Chef Mark Driessen: “De naam Driessen is een begrip in de regio, als zoon van poelier Driessen, bekend om ambacht en kwaliteit, neem ik deze kennis en ervaring graag mee in mijn bedrijf. Met mijn enthousiasme om over eten te vertellen geef ik met plezier ook kookworkshops en demonstraties”.

Bio van Dijk in Schalkwijk is een echt familiebedrijf.  42 jaar geleden is het bedrijf opgericht en indertijd was de heer van Dijk één van de eerste biologische glastuinders.  In 1996 heeft zoon Wilbert het bedrijf van zijn vader overgenomen en de vier dochters helpen ook mee!

Wilbert houdt van het boerenleven. “Het is mooi om alles van zaadje tot oogst te zien ontwikkelen”.  Bio van Dijk teelt veel verschillende producten zoals tomaten, paprika’s, komkommers, aardbeien, appels, peren. Er worden ook  kippen gehouden.

Alle producten vers vanuit eigen kassen, boomgaarden en kippenstal zijn te koop in de automaten – 24 uur per dag.