Bij het Frippeltje aan de Nerzienweg nr. 15, Werkendam koop je ambachtelijke Biesbosch friet.

Verkoop van aardappelen, vers gesneden friet en scharreleieren.

Jules’ Frietkiosk voor ambachtelijk bereid ijs, friet van eigen teelt aardappelen

De boerderijwinkel bevindt zich op een akkerbouw bedrijf in Lelystad. Op het bedrijf worden op een bewuste manier aardappelen, rode en gele uien, wortels, wintertarwe en suikerbieten geteeld. Naast dit akkerbouwbedrijf zijn zij gestart met het maken van verse friet. Dit doen ze van de heerlijke Agria aardappelen.

Het bedrijf is niet zomaar een akkerbouwbedrijf. Zij houden zich namelijk bezig met verbrede landbouw. Met de hele familie zorgen zij samen voor het akkerbouwbedrijf. Vader (Martin) en schoonzoon (Lukas) voeren de meest voorkomende werkzaamheden op en rondom het land uit. Iedereen in de familie helpt hun waar dat nodig is. Bijvoorbeeld tijdens de oogst in het najaar. Ook zorgen zij voor duurzame energie. Dit doen ze met de windmolen die aanwezig is op het bedrijf. Daarnaast leveren zij zorg voor verstandelijk gehandicapten. Hier houd moeder (Sonja) zich mee bezig. En als laatste zorgen zij voor meerwaarde aan hun producten. Dit doen zij door het verwerken van de aardappels, maar ook met het bakken van friet op locatie. Samen met de boerderijwinkel is dit de favoriete bezigheid van moeder (Sonja) en dochter (Nicole).

Geïnspireerd door zomerwerk bij boerderijen in Denemarken en Noorwegen, waar zuivelproducten van eigen melk werden gemaakt. Hier is Lonie’s passie voor zuivelproducten ontstaan. Thuis is ze in de keuken aan de slag gegaan met het maken van verschillende zuivelproducten. Na twee jaar testen en verbeteren startte de verkoop op streekmarkten en lokale winkels.

Bij Qarc Zuivel gebruiken ze zuivelproducten direct van de boerderij. De weidemelk komt van hun eigen koeien om de heerlijkste zuivel te maken volgens de traditionele processen zoals kwark, yoghurt en hangop. Men gebruikt puur fruit en geen toevoegingen. En dat proef je!

PIEPERZ & ZO, lokaal en zo lekker! Bij de familie Van Dun koop je rechtstreek van de boer. Zij verkopen hun producten in een landelijke kapschuur aan de Patersweg 18 te Uden.

Boerderijwinkel van Bragt

Hier kunt u terecht voor diverse soorten: kleiaardappelen, groente, fruit, uien, scharreleieren, streekproducten, verse friet, heerlijke snacks, fruitsappen, asperges, aardbeien, kiwi, mandarijnen, andijvie, broccoli, courgette, sla, tomaten, appels, prei, stoofperen, komkommer, paprika, witlof, kasboontjes, witte druiven, blauwe druiven, bosui, sinaasappels (hand en pers), bloemkool, champignons

Ze telen zo veel mogelijk van eigen land.