Harrie en Ingrid telen circa 1 hectare asperges onder zwart/wit folie, waarvan een gedeelte extra overkapt wordt door minitunneltjes om zo extra vroeg asperges te kunnen oogsten. Hierbij worden zij geassisteerd door de drie zonen Tim, Niels en Nick.

Bij de boerderij hebben zij een winkeltje waar de asperges te koop zijn, maar ook alle benodigdheden die je nodig hebt om een heerlijke aspergemaaltijd te bereiden. (zie assortiment)

Het doel is om de klant zo goed en uitgebreid mogelijk te bedienen waarbij goede service en klantvriendelijkheid voorop staat.

We betelen 8 hectare asperges onder zwart/wit folie en een gedeelte wordt overkapt door minitunnels.
Als gezin leven wij elk jaar naar het aspergeseizoen toe, met z’n allen zetten we de schouders eronder.

U als liefhebber weet als geen ander dat de ene asperge de ander niet is.
Bij onze boerderij is een winkeltje gevestigd waar uiteraard onze eigen asperges te verkrijgen zijn maar ook alle ingrediënten voor een heerlijk complete aspergemaaltijd.

Ook kunt uw bij ons terecht voor mooie cadeauverpakkingen en overheerlijke aardbeien.
Wij ontvangen u daarom in een warme en gemoedelijke sfeer en hopen dat u net zo geniet van uw bezoek aan onze aspergewinkel als van onze asperges zelf.
Wij genieten op onze beurt ontzettend van uw komst en uw enthousiaste reacties.

Bij aspergekwekerij Verhoeven doen ze er alles aan om u een gezonde asperge maaltijd te kunnen laten bereiden. Nou ja, alles…. het koken voor u lukt hen natuurlijk niet.

Hun geheim zijn natuurlijk hun smaakvolle asperges. Ze hebben ze van dik tot dun. Geschild of ongeschild. En ook voor de soep.

Verder kunt in hun ‘Asperge-winkel’ een compleet assortiment vinden om thuis uw smaakvolle aspergemaaltijd te kunnen componeren. Smullen van voor- tot en met nagerecht.

Uiteraard staan ze ook voor advies voor u klaar.

Het echtpaar Hannie en Henk van Empel runnen hun boerderij in Haaren. Zij hebben hun roots liggen op de boerderij en in de aspergeteelt. Een mooie mix die in Haaren in praktijk wordt gebracht. In het Brabantse Haaren is de grond prima geschikt om hun passie uit te dragen. Van eind maart tot eind juni is de mooiste tijd van het jaar, want dan oogsten zij hun koninklijke witte goud. In de winkel, die volledig ingericht is op de verkoop van het witte goud, vind je ook alle aanverwante artikelen voor een heerlijke aspergemaaltijd.

Bij Ons Stalletje verkoopt men seizoensgebonden groente en wat fruit. Daarnaast ook zelfgemaakte sap, saus en jam.

Stolpboederij gelegen in Nibbixwoud met heerlijke producten. Zoals: aardbeien, soeppompoenen, uien, aardappels en meer.

Vera Jacobs en Marleen Knoops twee schoonzusjes, zijn de mensen achter Streekproduct Limburg. Zij verzorgen samen met hun echtgenoten dagelijks met veel plezier en liefde hun melkkoeien en gewassen op het land.

Vera heeft haar passie voor groente en fruit al op jonge leeftijd opgedaan door het werken in een groente en fruitwinkel. Nu kan ze deze passie weer oppakken. Marleen is opgegroeid tussen de melkkoeien en de akkerbouw.

Door hun krachten te bundelen kunnen zij ervoor zorgen dat er een op en top product uit de streek bij u in de keuken komt te liggen. Het is een feit dat er in de streek veel lekkere en gezonde producten worden geteeld en gemaakt. ‘Waarom zouden wij die dan niet eten’, vroegen zij zich af….en zo is het idee ontstaan van Streekproduct Limburg.

Samen met collega boeren en tuinders bieden ze u verse eerste kwaliteit producten aan. Vers van boer naar burger! Korte lijnen tussen producent en consument. Genieten van verse zoete aardbeien, witte asperge en frisse appels wie wil dit nu niet.

De producten komen hoofdzakelijk uit Limburg/Nederland en worden geproduceerd volgens de strenge Nederlandse richtlijnen van voedselveiligheid, natuur en milieu. Er zijn natuurlijk ook producten die niet in Nederland geteeld kunnen worden, hierbij maken zij gebruik van een importeur in de omgeving.

Dus bent u een liefhebber van verse seizoensproducten, streekproducten, producten direct van de boerderij? Dan bent u bij hen aan het juiste adres!

U kunt hier lekker en verantwoord inkopen doen op het gebied van groenten, fruit en aanverwanten producten.

Afhalen en bezorgen is ook mogelijk!

Ook maken wij mooie streek en cadeaupakketten.

Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Op de idyllisch gelegen boerderij de Stokhoven zijn ze in 1993 begonnen met de teelt van witte asperges. De asperge werd een jeugdliefde van Gerrit toen hij tijdens een stage in 1979 kennismaakte met de witte asperge. Dit heeft hij altijd in zijn achterhoofd gehouden om er ooit zelf eens mee te starten.
Zo gezegd zo gedaan. Een kwaliteitsproduct op de markt zetten in de Achterhoek waar er tot dan toe eigenlijk geen asperges werden geteeld.
‘Ja een gok, maar wie niet waagt wie niet wint’, was de gedachte. Nu ruim 25 jaar later weten ze dat het een goede gok is geweest en anno nu genieten duizenden van hun klanten van de Dremptse Koningin der Groenten.
Door de blanke zandgronden hebben ze het geluk dat de asperges nog witter en lekkerder zijn.

De boerderij is rond 1920 in de familie gekomen toen “ Hoeve Bloemendaal” aangekocht werd door Chris Heijnen, de grootvader van de huidige eigenaar Chris Ooms.

Al van kleins af aan heeft oudste zoon Chris veel interesse in het boerderijleven. Hij neemt in 1992 de boerderij samen met zijn vrouw Toos over. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink uitgebreid, van ± 30 hectare in 1992, naar ruim 100 hectare in 2015. Er worden onder andere aardappelen, suikerbieten, graan en uien geteeld, onverdeeld op 2/3 klei- en 1/3 zandgrond.

In 1984 is er besloten om zich ook te gaan specialiseren in de teelt van asperges. De zandgrond op de Brabantse Wal is uitermate geschikt voor de aspergeteelt door de aanwezigheid van de zilte Zeeuwse zeelucht en het zuivere grondwater wat vanuit de Kalmthoutse Heide ondergronds uitloopt richting Zeeland.

Vanuit de garage werden er al het gehele jaar aardappelen verkocht, daar kwamen nu ook in de maanden mei en juni verse asperges bij. Doordat de vraag naar andere producten steeds groter werd, is het assortiment inmiddels flink uitgebreid.

Toen dochter Marion en schoonzoon Bas in 2014 toetraden tot het aspergebedrijf is besloten om de garage te verbouwen tot een echte winkel, zodat ze de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De boerderijwinkel is gevestigd net buiten het mooie dorpje Lepelstraat, u kunt bij hen het hele jaar terecht.

“De Nederheide” is een middelgrote aspergekwekerij waar met veel passie een pracht product word geteeld.
Het bedrijf is gevestigd in Schijf, tussen Breda & Roosendaal in. Bij de Nederheide hebben ze vele jaren ervaring in het telen en verwerken van asperges, met als specialiteit het schillen van asperges.

Een asperge van hoge kwaliteit verdient een secure verwerking, vandaar dat men de asperges schillen met lasergestuurde schilmachines. Hierna worden de asperges naar uw eigen wens verpakt en/of verwerkt.

Aspergekwekerij “De Nederheide” teelt enkel witte asperges, welke gedurende de maanden april, mei en juni, zeven dagen per week te verkrijgen zijn in hun winkel aan “De Nederheide” 1 te Schijf. Naast asperges bieden wij tal van aanvullende artikelen waarmee u zonder probleem een heerlijke complete aspergemaaltijd kunt verzorgen.

U kunt bij de Nederheid ook terecht voor uw eieren, ham, aardbeien, krieltjes en vacuüm verpakte geschilde asperges.