De stemronde is voorbij! En de winnaar is…
Dit waren de inzendingen voor De Eerste Westlandse Kerstdinerfietsenverkiezing. Achter de naam staan het ingezonden voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Zie in blauw het menu dat deze Kerst op ons bord komt te liggen…
Lees, stem, fiets en smul met Kerst!
Naam | |||
Stefanie ten Veen
|
VOORGERECHT WESTLANDS FLATJE: groentelasagna (klein vierkantje of ieder eigen schaaltje) met lasagne van aubergine, courgette, paprika, ui, knoflook, gezeefde tomaat, kruiden en geraspte geitenkaas |
HOOFDGERECHT OOG VOOR GROEN: ribeye (in pan of op de bbq/green egg buiten) met gesmoorde spruitjes met ui e/o broccoli met hazelnoten, aardappel knolselderij puree, en peertjes of appelcompote |
NAGERECHT KERST-KLETSEN: advocaat mousse van tokkelroom en mascarpone met kletskop zelfgemaakt met bloem van de molen of zelfgekocht 😉 bij de bakker met aardbeien |
Carina Huizinga
|
VOORGERECHT Hoeks Heerlijke gerookte zalmstuk op een fris saladebedje van veldsla en komkommer met een yoghurtdille dressing. |
HOOFDGERECHT Buikspek van het Vlaardingse Poldervarken met aardappel/knolselderij gratin, frisse goed gevulde westlands salade en zoete stoofpeertje |
NAGERECHT Panna cotta met framblijbozen coulis |
Ria Roessen
|
VOORGERECHT Krotencarpacio. Bietjes, geitenkaas en basamicoazijn en geroosterde pijnboompitten. |
HOOFDGERECHT Sudderpannetje met Westlands lekkers, groene krop met kleurtjes. Stoofvlees, prei, winterpeen, knoflook, ui en groene kruiden. |
NAGERECHT Perenflap. Peer in deeg met abrikozen gelei. |
Sanne Romijn
|
VOORGERECHT Gevulde kerstbal: vaste appel zoals elstar gevuld met camambert evt spekblokjes en walnoten |
HOOFDGERECHT Wie jarig is traktaart!: Tomaten quiche; vulling van gekruide (roma)tomaat, geraspte emmertaler geraspte gruyere (andere kaassamenstelling kan ook) geserveerd met een salade en schnitzel reepjes. |
NAGERECHT Ultieme winterdroom: stoofpeertjes met chocola en cranberries |
Laura Hagen
|
VOORGERECHT De kopgroep: 2 bruschetta (1 met geitenkaas en biet en 1 met verse pompoenspread) gevolgd door de Chasse Patate: een zalmtartaartje van gerookte zalm, een witlofbootje met palingtartaar en een gevuld tomaatje |
HOOFDGERECHT Het peloton: In bacon gehulde Ribeye, geserveerd met tomatensalade, haricots-verts en gebakken krieltjes |
NAGERECHT Het afzakkertje: Frisse citroen bavarois |
Karin Pennewaard
|
VOORGERECHT Gangmaker : een heerlijke paté op geroosterd rozijnenbrood (met roomboter), met kaneel- of bessenjam en een stoofpeertje (rozijnenbrood evt. zelf gebakken met mix van Sylvia, de jams zijn ook van Sylvia) |
HOOFDGERECHT Kip met een kerstmuts: kipfilet met kersen, afgedekt met een hoedje van croissantdeeg en geraspte kaas |
NAGERECHT Winter Wonderland: parfait met speculaaskruiden op een bodem van spekkoek, met caramelsaus |
Marry van der Most
|
VOORGERECHT gerookte kippensoep |
HOOFDGERECHT Biefstuk gepofte aardappel met knoflook saus stoofperen spinazie salade |
NAGERECHT Yoghurt met vers fruit |
Kitty Strikkers | VOORGERECHT stokbrood kruidenboter of tomatensoep |
HOOFDGERECHT draadjesvlees |
NAGERECHT MUNTTHEE |
Conny Bazen
|
VOORGERECHT Tomatensoep soep stengels |
HOOFDGERECHT Varkenshaas met Champingonensaus gebakken aardappeltjes witlof met ham kaas |
NAGERECHT Crambulee of monchoe taart |
Francis Griffioen
|
VOORGERECHT Amuse Le Trio / carpacciokom, kipcoctail, zalmschuitje |
HOOFDGERECHT Stuffing Turkey with Friends. Kalkoen, Harricots gebundeld in spek, rösti, gebakken aardappelen, gevulde sla, schaaltjes fruit |
NAGERECHT Trifoglio ( klavertje 4) of vergeet me nietje, staat uiteraard voor geluk en vergeet me niet ( alzheimer) deze tijd is geluk het mooiste wat er is. Dessertjes, Chocomousse, vanille-ijs, crème Brulee, stoofpeertje |
Marlie Ouwerling
|
VOORGERECHT Westlandse tomaten-uiensoep. Een heerlijke seizoensgroentensoep om bij op te warmen! Met tomaten, uien, roomboter, bouillon, tomatenpuree, laurierblaadje, soepballetjes, peterselie, thijm( voor de volwassenen kan er ook nog een scheut port bij omdat het kan ) en een stokbrood met kruidenboter. |
HOOFDGERECHT Biefstuk met champignonsaus en zoete aardappelpatatjes. Een klassieker met een twist als bijgerecht. Met biefstuk, roomboter, zoete aardappel, (kastanje)champignons, knoflook, sjalotten, verse slagroom, vleesfond, olijfolie, thijm, rosemarijn, knoflookpoeder en chilipeper |
NAGERECHT Rabarber tiramisu. Fris en zoete tiramisu met laagjes lange vingers, romige kwark en gekarameliseerde rabarber. Met rabarber, lange vingers, sinaasappel, mascarpone, romige kwark, suiker, vanillesuiker en (ongezouten)pistache noten. |
Pauline van der Lans
|
VOORGERECHT Naaldwijkse Radijssoep, gegarneerd met Monsterse cressen |
HOOFDGERECHT Lierse Kalkoendijen met Kweeperensaus, Maasdijkse groenteschotel van boer Pait met Fenegriek kaassaus, zoete aardappels rozemarijn-truffel |
NAGERECHT Maaslands Enjoy granolataartje met Syl’s scharrelroom en Boerengoed fruit, Liermoncello Scropinno, 3Lelies kruidkoek |
Elza Valkhof-Stuurman
|
VOORGERECHT KWARTET lekkers uit het water op een gespreid bedje (4 soorten vis-gerookte zalm,paling,garnalen en gerookte makreel op kleine triangels geroosterd brood en wat ricola sla en een klein dotje saus door de garnalen ) |
HOOFDGERECHT TRIO van vlees met Westlands lekkers (Biefstuk in Roomkruidenboter gebakken,varkenshaas en Rollade gegrild met gebakken roseval aardappel schijfjes en als groentes heerlijke sla melange westlands bloemkool en witlof met ham en kaas uit de oven ) |
NAGERECHT WINTERSE DROOM (Heerlijk ijs met stoofpeertjes en stoofappeltjes bestrooit met poedersuiker en cacaopoeder) |
Tineke van den Berg
|
VOORGERECHT Tomaatjes met kerstballetjes. Botersla of veldsla, tomaten,avocadoballetjes, eitjes, walnotenolie, kruidenazijn, verse pesto. |
HOOFDGERECHT Zalmbuidel op Westlands trots. Zalmfilet met viskruiden, schijfje citroen en dille inpakken als buidel in folie. Sperzieboontjes met paprika en uitgebakken spekjes en witlof in een korstje. Gebakken aardappels of gebakken krieltjes |
NAGERECHT Roomijs met verse vruchten en een klein kaasplankje |
Karin Löbker
|
VOORGERECHT Een romig paprikasoepje van zoete paprika’s met heerlijke zelfgebakken broodjes met smeerseltjes |
HOOFDGERECHT Een kiprollade met een lekkere paddestoelen saus, een mooie rode cranberry compote, huisgemaakte appelmoes, grof gesneden frieten en groentemix van spruitjes, wortel en ui met knoflook en spekjes |
NAGERECHT Een smaakpapillen strelend ijsje met kletskoppen en zachtromige advocaat |
Als stemmer was je ook kritisch jurylid. Heb je eerst bij het bestuderen van de ingezonden kerstmenu’s op de volgende zaken gelet?
- Zijn er zoveel mogelijk Westlandse verse en seizoensproducten in het kerstmenu gebruikt?
- Zijn er producten in het kerstmenu gebruikt, die in de weken en dagen voorafgaand aan de Kerstdagen makkelijk bij Westlandse kleine winkeliers, boeren en kwekers verkrijgbaar zijn?
- Zijn er sprankelende namen voor het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht bedacht, zodat het water jou al in de mond loopt, wanneer je die leest of hoort?
- Is zo uitgebreid mogelijk doorgegeven uit welke samenstelling de gerechten bestaan, zodat straks duidelijk is welke buit wij als Kerstdinerfietsers bij elkaar kunnen sprokkelen?
- Is het menu omschreven zoals het op een menukaart vermeld zou staan?
Breng je stem uit via onderstaand formulier (1 stem per e-mailadres mogelijk):
De stemronde is voorbij. Er kan niet meer gestemd worden…