De stemronde is voorbij! En de winnaar is…

Dit waren de inzendingen voor De Eerste Westlandse Kerstdinerfietsenverkiezing. Achter de naam staan het ingezonden voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Zie in blauw het menu dat deze Kerst op ons bord komt te liggen…

Lees, stem, fiets en smul met Kerst!

Naam
Stefanie ten Veen

 

 

 

 

VOORGERECHT
WESTLANDS FLATJE: groentelasagna (klein vierkantje of ieder eigen schaaltje) met lasagne van aubergine, courgette, paprika, ui,  knoflook, gezeefde tomaat, kruiden en geraspte geitenkaas
HOOFDGERECHT
OOG VOOR GROEN: ribeye (in pan of op de bbq/green egg buiten) met gesmoorde spruitjes met ui e/o broccoli met hazelnoten, aardappel knolselderij puree, en peertjes of appelcompote
NAGERECHT
KERST-KLETSEN: advocaat mousse van tokkelroom en mascarpone met kletskop zelfgemaakt met bloem van de molen of zelfgekocht 😉 bij de bakker met aardbeien
Carina Huizinga

 

 

 

VOORGERECHT
Hoeks Heerlijke gerookte zalmstuk op een fris saladebedje van veldsla en komkommer met een yoghurtdille dressing.
HOOFDGERECHT
Buikspek van het Vlaardingse Poldervarken met aardappel/knolselderij gratin, frisse goed gevulde westlands salade en zoete stoofpeertje
NAGERECHT
Panna cotta met framblijbozen coulis
Ria Roessen

 

 

 

VOORGERECHT
Krotencarpacio. Bietjes, geitenkaas en basamicoazijn en geroosterde pijnboompitten.
HOOFDGERECHT
Sudderpannetje met Westlands lekkers, groene krop met kleurtjes. Stoofvlees, prei, winterpeen, knoflook, ui en groene kruiden.
NAGERECHT
Perenflap. Peer in deeg met abrikozen gelei.
Sanne Romijn

 

 

 

 

VOORGERECHT
Gevulde kerstbal: vaste appel zoals elstar gevuld met camambert evt spekblokjes en walnoten
HOOFDGERECHT
Wie jarig is traktaart!: Tomaten quiche; vulling van gekruide (roma)tomaat, geraspte emmertaler geraspte gruyere (andere kaassamenstelling kan ook) geserveerd met een salade en schnitzel reepjes.
NAGERECHT
Ultieme winterdroom: stoofpeertjes met chocola en cranberries
Laura Hagen

 

 

 

 

 

VOORGERECHT
De kopgroep: 2 bruschetta (1 met geitenkaas en biet en 1 met verse pompoenspread) gevolgd door de Chasse Patate: een zalmtartaartje van gerookte zalm, een witlofbootje met palingtartaar en een gevuld tomaatje
HOOFDGERECHT
Het peloton: In bacon gehulde Ribeye, geserveerd met tomatensalade, haricots-verts en gebakken krieltjes
NAGERECHT
Het afzakkertje: Frisse citroen bavarois
Karin Pennewaard

 

 

 

 

VOORGERECHT
Gangmaker : een heerlijke paté op geroosterd rozijnenbrood (met roomboter), met kaneel- of bessenjam en een stoofpeertje (rozijnenbrood evt. zelf gebakken met mix van Sylvia, de jams zijn ook van Sylvia)
HOOFDGERECHT
Kip met een kerstmuts: kipfilet met kersen, afgedekt met een hoedje van croissantdeeg en geraspte kaas
NAGERECHT
Winter Wonderland: parfait met speculaaskruiden op een bodem van spekkoek, met caramelsaus
Marry van der Most

 

VOORGERECHT
gerookte kippensoep
HOOFDGERECHT
Biefstuk gepofte aardappel met knoflook saus stoofperen spinazie salade
NAGERECHT
Yoghurt met vers fruit
Kitty Strikkers VOORGERECHT
stokbrood kruidenboter of tomatensoep
HOOFDGERECHT
draadjesvlees
NAGERECHT
MUNTTHEE
Conny Bazen

 

 

VOORGERECHT
Tomatensoep soep stengels
HOOFDGERECHT
Varkenshaas met Champingonensaus  gebakken aardappeltjes  witlof met ham kaas
NAGERECHT
Crambulee of monchoe taart
Francis Griffioen

 

 

 

 

 

VOORGERECHT
Amuse Le Trio / carpacciokom, kipcoctail, zalmschuitje
HOOFDGERECHT
Stuffing Turkey with Friends. Kalkoen, Harricots gebundeld in spek, rösti, gebakken aardappelen, gevulde sla, schaaltjes fruit
NAGERECHT
Trifoglio ( klavertje 4) of vergeet me nietje, staat uiteraard voor geluk en vergeet me niet ( alzheimer) deze tijd is geluk het mooiste wat er is. Dessertjes, Chocomousse, vanille-ijs, crème Brulee, stoofpeertje
Marlie Ouwerling

 

 

 

 

 

 

 

VOORGERECHT
Westlandse tomaten-uiensoep. Een heerlijke seizoensgroentensoep om bij op te warmen! Met tomaten, uien, roomboter, bouillon, tomatenpuree, laurierblaadje, soepballetjes, peterselie, thijm( voor de volwassenen kan er ook nog een scheut port bij omdat het kan ) en een stokbrood met kruidenboter.
HOOFDGERECHT
Biefstuk met champignonsaus en zoete aardappelpatatjes. Een klassieker met een twist als bijgerecht. Met biefstuk, roomboter, zoete aardappel, (kastanje)champignons, knoflook, sjalotten, verse slagroom, vleesfond, olijfolie, thijm, rosemarijn, knoflookpoeder en chilipeper
NAGERECHT
Rabarber tiramisu. Fris en zoete tiramisu met laagjes lange vingers, romige kwark en gekarameliseerde rabarber. Met rabarber, lange vingers, sinaasappel, mascarpone, romige kwark, suiker, vanillesuiker en (ongezouten)pistache noten.
Pauline van der Lans

 

 

 

VOORGERECHT
Naaldwijkse Radijssoep, gegarneerd met Monsterse cressen
HOOFDGERECHT
Lierse Kalkoendijen met Kweeperensaus, Maasdijkse groenteschotel van boer Pait met Fenegriek kaassaus, zoete aardappels rozemarijn-truffel
NAGERECHT
Maaslands Enjoy granolataartje met Syl’s scharrelroom en Boerengoed fruit, Liermoncello Scropinno, 3Lelies kruidkoek
Elza Valkhof-Stuurman

 

 

 

 

 

VOORGERECHT
KWARTET lekkers uit het water op een gespreid bedje   (4 soorten vis-gerookte zalm,paling,garnalen en gerookte makreel  op kleine triangels geroosterd brood en wat ricola sla en een klein dotje saus door de garnalen )
HOOFDGERECHT
TRIO van vlees met Westlands lekkers  (Biefstuk in Roomkruidenboter gebakken,varkenshaas en Rollade gegrild met gebakken roseval aardappel schijfjes en als groentes heerlijke sla melange westlands bloemkool en witlof met ham en kaas uit de oven )
NAGERECHT
WINTERSE DROOM
(Heerlijk ijs met stoofpeertjes en stoofappeltjes bestrooit met poedersuiker en cacaopoeder)
Tineke van den Berg

 

 

 

 

 

VOORGERECHT
Tomaatjes met kerstballetjes. Botersla of veldsla, tomaten,avocadoballetjes, eitjes, walnotenolie, kruidenazijn, verse pesto.
HOOFDGERECHT
Zalmbuidel op Westlands trots. Zalmfilet met viskruiden, schijfje citroen en dille inpakken als buidel in folie. Sperzieboontjes met paprika en uitgebakken spekjes en witlof in een korstje. Gebakken aardappels of gebakken krieltjes
NAGERECHT
Roomijs met verse vruchten en een klein kaasplankje
Karin Löbker

 

 

 

 

 

VOORGERECHT
Een romig paprikasoepje van zoete paprika’s met heerlijke zelfgebakken broodjes met smeerseltjes
HOOFDGERECHT
Een kiprollade met een lekkere paddestoelen saus, een mooie rode cranberry compote, huisgemaakte appelmoes, grof gesneden frieten en groentemix van spruitjes, wortel en ui met knoflook en spekjes
NAGERECHT
Een smaakpapillen strelend ijsje met kletskoppen en zachtromige advocaat

Als stemmer was je ook kritisch jurylid. Heb je eerst bij het bestuderen van de ingezonden kerstmenu’s op de volgende zaken gelet?

  • Zijn er zoveel mogelijk Westlandse verse en seizoensproducten in het kerstmenu gebruikt?
  • Zijn er producten in het kerstmenu gebruikt, die in de weken en dagen voorafgaand aan de Kerstdagen makkelijk bij Westlandse kleine winkeliers, boeren en kwekers verkrijgbaar zijn?
  • Zijn er sprankelende namen voor het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht bedacht, zodat het water jou al in de mond loopt, wanneer je die leest of hoort?
  • Is zo uitgebreid mogelijk doorgegeven uit welke samenstelling de gerechten bestaan, zodat straks duidelijk is welke buit wij als Kerstdinerfietsers bij elkaar kunnen sprokkelen?
  • Is het menu omschreven zoals het op een menukaart vermeld zou staan?

Breng je stem uit via onderstaand formulier (1 stem per e-mailadres mogelijk):

De stemronde is voorbij. Er kan niet meer gestemd worden…